A healthy sun-kissed skin met de juiste zon-tips

By UNIEK Schoonheidssalon, posted 12 juni 2018, Bron: Cenzaa Nederland, 

A HEALTHY SUN-KISSED SKIN MET DE JUISTE ZONBESCHERMING

HOORAY! Het is echt zomer! Hoe lekker is het om de warmte van de zonnestralen te voelen op je gezicht? De zon doet altijd zoveel goeds voor je humeur. Je voelt je vaak weer opgewekt en blij. De jurkjes hangen weer in je kast en bruin worden maar! Iedereen wil een lekker gezond kleurtje op je huid, dan zien we er immers net iets stralender uit. We weten allemaal dat bruin worden zonder zonbescherming niet goed is voor je huid en we doen allemaal ons best om niet te verbranden. Maar wat weet jij eigenlijk van de zon? Is het ook goed voor je? Wat zijn de goede en schadelijke effecten van de zon op je huid? Breng je je zonnebrand over of onder je crème aan? En hoe wordt je een pro in het hydrateren van je huid? Ik vertel je er graag meer over. [lees verder onder de afbeelding] 

 

DE ZON IS VAN NATURE EEN BLIJMAKER

Er leek geen einde te komen aan die lange winter met zelfs nog temperaturen onder nul in maart! Niet gek dat de zon een glimlach op onze gezichtjes tovert, wanneer deze weer gaat schijnen. En gelukkig mogen we er ook van genieten! De zon is namelijk van nature een blijmaker, niet alleen voor ons, ook voor onze huid.

Zonlicht zorgt namelijk voor de aanmaak van Vitamine D in de huid. Deze natuurlijke krachtpatser zorgt voor sterke botten en tanden, voorkomt botontkalking en speelt een belangrijke rol bij de instandhouding van onze weerstand. Je hoeft er geen uren voor te bakken. Vitamine D wordt al aangemaakt als je 10 tot 15 minuten in de zon zit. Eventjes genieten van de zon in je pauze doet al wonderen! Langer dan dat kwartiertje hoef je ook niet in de zon te blijven, je huid maakt dan namelijk niet meer vitamine D aan. [lees verder onder deze afbeelding]

 

 

De zon straalt op je huid en geeft je die bruine kleur waar je zo blij van wordt. Maar weet je ook dat ruim 80% van de huidveroudering het gevolg is van onbeschermd in de zon zitten? De zonnestralen kunnen dus echt funest zijn voor je mooie huidje. Het natuurlijke zonlicht bestaat voor 95% uit UVA-stralen en voor 5% aan UVB-stralen. Deze twee soorten stralen hebben op verschillende manieren invloed op je huid. Ik leg je hieronder uit hoe het zit.

HOE WERKT UVA- EN UVB-STRALEN?

UVA-stralen straalt eigenlijk overal doorheen: door wolken en zelfs achter het glas ben je niet ‘veilig’. UVA-stralen hebben een lange golflijn en dringen daardoor diep in je huid en maken daar elastine vezels kapot. Je kunt dit proces vergelijken met een haarelastiekje, door langdurig gebruik en oprekken wordt het elastiekje bros en breekt het uiteindelijk. Vaak en onbeschermd in de zon zitten zorgt dus voor een versnelde afbraak van elastine waardoor je meer rimpelvorming krijgt. de A in UVA staat ook voor ‘Aging’.

UVB straling is veel krachtiger dan de UVA straling maar heeft wel een korte golflengte, hierdoor dringen de stralen minder diep de huid in. Hierdoor wordt alleen de buitenste huidlaag aangetast. UVB-stralen veroorzaken DNA-schade en zonverbranding. De B in UVB straat voor ‘Burning’.

DE FUNCTIE VAN EEN GOEDE ZONNEBRAND CRÈME MET SPF

Onbeschermd de zon in gaan is dus niet verstandig. Mijn advies: 30 minuten voordat je de zon in gaat je lichaam royaal insmeren met een goede zonbescherming en dit gedurende dag herhalen. Wat betekent SPF?  Sun Protection Factor. Deze factor geeft aan welke bescherming een product tegen de zon geeft. Welke factor gebruik je dan? Dit is voor iedereen verschillend. Je huid kan per dag een maximale UV-straling aan. Ook ligt het aan de dikte van je huid hoeveel zon je kan hebben. In de salon zijn er gratis sun-check formulieren aanwezig zodat we precies kunnen kijken wat jouw huid nodig heeft.

WELKE CRÈME BRENG JE EERST AAN?

Omdat een dagcrème je huid voedt, is deze crème bedoelt om diep in de huid door te dringen. Een zonnebrandcrème blijft daarin tegen op je huid liggen. Zorg dus altijd voor een beschermende SPF bovenop je 24H-crème. Nooit andersom want dan zijn de werkstoffen in je 24H-crème veel minder effectief.

Komt het hydrateren van je huid ook steeds hoger op je ‘to-do-lijst te staan nu de warmte en zonlicht zoveel invloed krijgen op je huid? Gelukkig zijn er enkele stoffen die er voor kunnen zorgen dat je huid er weer gezond en stralend uitziet. Wordt een pro in het hydrateren van je huid.

Het allerbelangrijkste: WATER
Klinkt aannemelijk, maar water is de basis van een huid en lichaam met een goede vochtbalans. In droge periodes van het jaar moet je meer water drinken. Maar genoeg is genoeg: extreem veel water drinken heeft niet een positiever effect op je huid.

HYDRATERENDE VOEDING

Een gehydrateerde huid heeft naast de juiste huidverzorging ook de juiste voedingsstoffen nodig van binnenuit. De liefde voor een mooie huid moet van twee kanten komen. Bepaalde voedingswaren staan bekend om hun hydraterende werking op de huid. Ze helpen eerst je spijsverteringsstelsel om gehydrateerd te blijven maar via die weg wordt ook je lichaam en je huid gehydrateerd. Goede voedingswaren in een droge periode van het jaar zijn: watermeloen, avocado, olijfolie en zalm.

KAMPIOEN IN HYDRATEREN: HYALURONZUUR

Kan jou huid tijdens deze periode nog wel een extra vochtboost gebruiken? Boek dan de Hyaluron Vitality Treatment in de salon. Tijdens deze huidverbeterende behandeling wordt je huid in zijn totaliteit verbeterd. Wat is hyaluron? Hyaluron is een huideigen stof welke zich in het bindweefsel bevindt. Het zorgt ervoor dat de productie van collageen en elastine wordt verhoogd en is verantwoordelijk voor de hydratatie van de huid. Dit ingredient heeft een hoog vochtvasthoudend vermogen. Op deze manier heb je nog lang effect na afloop van je behandeling.

De komende maand staat in het teken van de Summer Skin Check weken. Ik wil je graag bewust maken hoe je op een veilige manier kunt genieten van de zon. Je kan de hele maand vrijblijvend langs komen in de salon om de Summer Skin Check in te vullen en zo een passend advies te krijgen. Ik wens je een hele fijne zomer toe!

Online afspraak maken