Hoe overleef ik de winterse kou

Met deze tips overleef jij en je huid de winterse kou van deze week.

Misschien ben je het wel met me eens, ik ben zoooo klaar met deze winterse dagen. Toegegeven, het is nu best lekker met dat zonnetje erbij maar ik sta te popelen om met een grote zonnebril en glas wijn op het terras te ploffen.
Helaas denkt het weer hier anders over, met een Syberische kou en een gevoelstemperatuur van -18 (Whattt?? Ja je leest het goed, donderdag verwachten ze een gevoelstemperatuur van -18!!!), is de lente nog lang niet in zicht.

We hebben allemaal dus door dat het buiten koud is. Door de kou bevat de lucht minder vocht en je huid dus ook. Dat vochttekort veroorzaakt schilferige benen, ruwe handen, gebarsten lippen en…droogte rimpels. Precies, allemaal vervelende klachten als je je bedenkt dat over minder dan een maand de lente begint.

Gelukkig zijn er een paar super handige tips om deze, hopelijk, laatste koude dagen door te komen.

Tip 1. Bescherm je huid.
Wist je dat alle creme’s van Cenzaa een 24-uurs werking hebben? Er zit dus geen onderscheid in een dag-of nachtcreme. De 24-uurs creme hebben een soort van ingebouwde klok van 3x 8 uur wanneer je hem 2 keer per dag aanbrengt. Overdag werkt hij beschermend, in de avond ontspannend en in de nacht herstellend.
Een goede creme tijdens deze koude dagen is de Cenzaa Sweet Heaven. Deze hersteld de vochtarme en droge huid intensief en gaat huidveroudering tegen.

Tip 2. Gebruik je lippenbalsem overal.
De Loveli lippenbalsem zit bomvol goede vetten en beschermende oliën. Dit is natuurlijk perfect voor je lippen maar je kunt je lippenbalsem ook inzetten als redder in nood voor ruwe handen, gebarsten hielen, droge neuzen en onbeschermde wangetjes.

Tip 3. Zorg voor vochtige lucht.
De lucht in huis is net zo droog als de lucht buiten. De ouderwetse truc met bakjes water op de verwarming helpt dan ook echt. Het water verdampt dan vanzelf en er komt vocht vrij. Bonustip: Douche met de deur open en zet de ventilator uit. Het is natuurlijk zonde om de waterdamp niet te gebruiken.

Tip 4. Vermijd hete douchen en baden.
Waarschijnlijk schrik je van deze titel en wil je dit stukje overslaan maar lees toch maar even.
Ik weet het, een hete douche klinkt heel aangenaam nu maar je helpt je huid er absoluut niet mee. Water droogt je huid verder uit en heet water al helemaal, dat willen we niet. Hard to say: douche zo min mogelijk, zo lauw mogelijk en zo kort mogelijk.

Tip 5. Maak een feestje in je badkamer. 
Om tip 4 goed te maken, organiseer een mini feestje in je badkamer met de Cenzaa body producten. De Secret Rain Shower is een milde reiniging voor je lichaam en bevat ginkgo biloba dat symbool staat voor heel veel liefde en een lang leven.
De Sweet Body Relief is een romige intensieve bodylotion en is verrijkt met mango, parel- en cactusextract. Het is een echte vochtboost voor het lichaam en voedt en versterkt de huid.
De Sweet Body Mist is een vrouwelijke geurtraktatie voor je huid, wat wil je nog meer? De mist is een zwoele body parfum met parelextract en zorgt voor een intensieve hydratatie en voelt erg comfortabel aan.

Tip 6. Scrub je lichaam met een borstel.
Bereid je mini-badkamer-feestje uit met een huidborstel. Je weet wel, zo’n houten borstel met natuurlijke haren. Deze borstel zorgt er voor dat alle dodelijke huidcellen verdwijnen van je lichaam. Het verwijderen van dode huidcellen zorgt niet alleen voor instant mooiere benen (denk aan rokjesdag) maar het zorgt er ook voor dat de dode huidcellen je poriën niet kunnen laten verstoppen. Doe het op een droge huid voordat je gaat douchen en scrub net zo lang door door totdat je benen voelt gloeien.

Heb je al deze tips gebruikt? Dan kruip je lekker op de bank onder een dekentje voor een Netflix&Chill avondje en mag je hopen dat de lente heeeeel snel gaat beginnen.

Online afspraak maken