Vegan Mango Cheesecake – happyhealthysaar

Vegan Mango Cheesecake

Sara: Tijdens het UNIEK Summer Event heb ik een frisse en verantwoorde cheesecake gemaakt. Dit recept komt van ‘Uit Pauline’s Keuken’.  Je vind dit recept ook terug in haar boek ‘Puur Zoet’. Hierin vind je allemaal recepten om bewust te koken met pure ingredienten.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:
  • 180 gram havermout
  • 120 gram dadels (zonder pit)
  • 120 gram cashewnoten
  • 3 el kokosolie
  • 1,5 tl vanille extract (ik gebruikte vanille aroma van de jumbo)
  • Snufje zout
Voor de vulling:
  • 175 gram geweekte cashewnoten (nacht laten weken in een ruime hoeveelheid water)
  • 125 ml plantaardige melk
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 citroen
Voor de topping:
  • 350 gram rijpe mango
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
Bereidingswijze:

We beginnen met het maken van de bodem. Verwarm de oven voor op 175 graden °C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verspreid de havermout en cashewnoten hierover. Zet deze vervolgens voor 10 minuten in de oven. Na 5 minuten zou je ze even kunnen husselen zodat beide kanten licht bruin worden. Kook ondertussen wat water en laat de dadels hier 5 min in weken. Voeg alle ingrediënten toe in de keukenmachine en maal dit tot een plakkerig deeg. Voeg eventueel nog 2 el met water toe. Bekleed de taartvormbodem met bakpapier en vul deze met het deeg en druk dit goed aan.

Maak de keukenmachine maar gauw schoon, want die hebben we nu weer nodig. Rasp de citroen en pers het sap uit. Dep de cashewnoten droog en voeg deze samen met het citroensap en rasp, de plantaardige melk, ahornsiroop, vanille extract en kokosolie in de keukenmachine en maal dit tot er een zacht mengsel ontstaat.  Hou je van zoet? Voeg dan nog iets extra ahornsiroop toe.

Zet dit voor 1 uur in de vriezer, genoeg tijd om de keukenmachine dus wééér schoon te maken. Want hier mag je namelijk de mango, die je ondertussen in stukjes hebt gesneden, samen met de kokosolie in doen.

LET OP: wanneer de mango te koud is, stolt het direct door de kokosolie en dat willen we niet hebben. Giet het mengsel over de taart en zet het nogmaals 1 uur in de vriezer. Wil je deze prachtige creatie gaan proeven? Zorg dan dat je hem een uur van te voren uit de vriezer haalt en op kamertemperatuur laat komen.

Daarna kan hij terug in de koelkast.

TIP: bij warm weer lekker in de koelkast houden, anders begint het meer op pudding te lijken

 

Online afspraak maken