Waarom je geen aardolie in je lippenbalsem wilt hebben

Afgelopen week was het een veelbesproken item op het nieuws, in de krant en op facebook: de Belgische consumentenbond waarschuwt voor de vele schadelijke stoffen in bepaalde lippenbalsems.

Van de 21 geteste lippenbalsems waren er 15 lippenbalsems die schadelijke stoffen bevatten. Pijnlijk detail: veel van deze lippenbalsems worden ook in Nederland verkocht.
Ik hoor je nu denken, wat zijn dit voor een stoffen dan? We hebben het hier voornamelijk over paraffine. Dit is een afvalstof van aardolie. Dezelfde aardolie waar ook benzine van wordt gemaakt. Nog een pijnlijk detail: een gemiddelde vrouw eet in haar leven ongeveer 2 kilo aan lippenbalsems en lipsticks. Kun jij je voorstellen dat je 2 kilo benzine op eet? Vast niet en aan dat idee wil je ook vast niet denken.

Het lijkt misschien dat vaseline en andere paraffine-producten je huid verzorgen en voeden maar wat er eigenlijk gebeurt is dat je huid wordt afgesloten en daardoor niet meer kan herstellen. Zo droogt je huid nog meer uit en blijf je dus smeren met bijvoorbeeld het beroemde blauwe stickje. Het werkt verslavend.

Natuurlijk alternatief
Gelukkig zijn er al jaren mooie alternatieven te koop. Misschien ben je een paar euro meer kwijt maar ik denk dat je dat er wel voor over hebt nu je weet dat je gemiddeld zo’n 2 kilo benzine op eet in je leven. Deze natuurlijke alternatieven zijn vaak op basis van bijenwas en mooie oliën zoals arganolie en/of avocado olie.

Wil je wat anders proberen? Bij mij in de salon zijn er verschillende alternatieven te koop:
– Cenzaa Plump It Up Lipcare,
– Cenzaa NWYRK Lipconditioner,
– Loveli Lipbalm*,

De producten van Loveli zijn vanaf begin oktober te koop in de salon. 

 

Online afspraak maken